Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Αλλαγές στην πολιτική διοδίων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των διοδίων και στις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων, όπως προκύπτει από συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθάκης: Αλλαγές στην πολιτική διοδίων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Συνάντηση με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με αντικείμενο την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας αναφέρεται πως "συζητήθηκε η κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα, που ποινικοποιεί την κοινωνική διαμαρτυρία". Πρόκειται για ρυθμίσεις οι οποίες είχαν εφαρμοστεί την περιόδο κατά την οποία είχαν ενταθεί τα φαινόμενα μη πληρωμής των διοδίων από πολίτες ή ομάδες πολιτών μέσω του κινήματος "Δεν Πληρώνω".

Στη συνάντηση, όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομίας, έγινε επίσης λόγος για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας, όπως είχε περιγραφεί και κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης (Νοέμβριος 2013).

Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι και η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v