Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «όχι» Γιούνκερ σε Τσίπρα για ραντεβού

Στην πληροφορία για αίτημα συνάντησης Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν αναφέρεται η γερμανική SZ. Τι είχε αποκαλύψει χθες το Euro2day.gr για τις κινήσεις του πρωθυπουργού και τη στάση Γιούνκερ.

Το «όχι» Γιούνκερ σε Τσίπρα για ραντεβού

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ασφυκτική πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας αναφέρεται σε δημοσίευμά της η γερμανική Sueddeutsche Zeitung.

Στο θέμα είχε αναφερθεί εκτενώς χθες το Euro2day.gr, που έγραψε ότι «σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr, εδώ και δύο μέρες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ραντεβού από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Οι πηγές αναφέρουν ότι η απάντηση αναμένεται σήμερα να είναι πως καλύτερα το ραντεβού να μετατεθεί για αργότερα. Η αιτιολόγηση της καθυστέρησης θα είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς συζήτηση» αναλύοντας τους λόγους της στάσης Γιούνκερ.

Όπως γράφει η SZ, σε ερώτηση της εφημερίδας στην Κομισιόν, εκπρόσωπός της περιορίστηκε στο ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει συγκεκριμένα αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων. Πηγές του Μαξίμου πάντως έλεγαν ότι οι επαφές είναι συνεχής και ότι θα υπάρξει συνάντηση πριν από την Σύνοδο Κορυφής.

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, σημειώνοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία» και αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στον κ. Γιούνκερ ότι «δεν μπορεί να καταβάλει τους μισθούς σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v