Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρώτα εφαρμογή προγράμματος και μετά χρήματα

Σαφές το μήνυμα προς την Αθήνα από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Η ταχύτητα των εξελίξεων εξαρτάται από την Ελλάδα, δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να πάμε μετά τον Ιούνιο.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρώτα εφαρμογή προγράμματος και μετά χρήματα

Το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει βάση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας και καλεί την Αθήνα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ταχύτερα από ότι αναμένεται προκειμένου να λάβει την αναγκαία ρευστότητα. 

Ερωτηθείς εάν το Eurogroup θα μπορούσε να συζητήσει στη συνεδρίαση της Δευτέρας εάν θα μπορούσε να εκταμιευθούν χρήματα για την Ελλάδα προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών, ο Martin Jaeger, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε: "Από τη δική μας πλευρά, δεν υπάρχει βάση για αυτό".

Δήλωσε επίσης, πως το Eurogroup αποφάσισε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να αναπτύξει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων λεπτομερώς μέχρι τα τέλη Απριλίου, να συμφωνήσει για αυτή με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να την εφαρμόσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 

Προσέθεσε όμως: "Εάν το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τη λίστα των μεταρρυθμίσεων λεπτομερώς νωρίτερα από τον Απρίλιο και συμφωνήσει η Τρόικα σε αυτό και εάν συνεπακολούθως το πρόγραμμα εφαρμοστεί νωρίτερα, τότε βεβαίως θα είναι εφικτό να υπάρξει πληρωμή νωρίτερα".

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι "δεν μπορούμε να πάμε πέρα από τα τέλη Ιουνίου" κατέληξε ο κ. Jaeger.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v