Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους «θεσμούς» παραπέμπει ο Ντάισελμπλουμ τον Βαρουφάκη

Τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα πρέπει να ελεγχθούν απαντά στον Βαρουφάκη ο Ντάισελμπλουμ. Τονίζει πως οι «θεσμοί» πρέπει να αποκτήσουν συνολική εικόνα για όλα τα πεδία πολιτικής και ότι εκτός από Βρυξέλλες τεχνικές συζητήσεις πρέπει να γίνουν στην Αθήνα.

Στους «θεσμούς» παραπέμπει ο Ντάισελμπλουμ τον Βαρουφάκη

To περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η Ελλάδα είναι χρήσιμο αλλά χρειάζεται να εξεταστεί αναλυτικά από τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Reuters.

O επικεφαλής του Eurogroup απάντησε στην επιστολή που απέστειλε ο Γ. Βαρουφάκης την Παρασκευή, η οποία περιελάμβανε επτά μεταρρυθμίσεις.

«Αυτό το έγγραφο θα είναι βοηθητικό για την διαδικασία εξειδίκευσης της πρώτης λίστας μέτρων» υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς», διευκρίνισε ο ίδιος.

Επιτρέψτε μου ακόμη να διευκρινίσω ότι στην πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρύτερη άποψη που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής. Έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι τεχνικές εργασίες που θα συνδράμουν αυτές τις συζητήσεις θα γίνουν στην Αθήνα, σημείωσε.

«Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε στενά με τους θεσμούς με στόχο την γρήγορη και πετυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης«, τονίζει ο Ντάισελμπλουμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v