Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Αντώνης Παπαδεράκης νέος Γ.Γ. Εμπορίου - Καταναλωτή

Ο νέος Γ.Γ. ανέφερε ότι κεντρικός στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της Γραμματείας, ενώ σημείωσε ότι «τα φαινόμενα φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής υπονομεύουν τον δημιουργικό επιχειρηματικό ανταγωνισμό».

Ο Αντώνης Παπαδεράκης νέος Γ.Γ. Εμπορίου - Καταναλωτή

Τους τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής, που θα ακολουθήσει στη θητεία του, περιέγραψε ο νέος Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του την Τρίτη.

Ο κ. Παπαδεράκης ανέφερε ότι κεντρικός στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της Γραμματείας, ενώ σημείωσε ότι «τα φαινόμενα φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής υπονομεύουν τον δημιουργικό επιχειρηματικό ανταγωνισμό».

Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες πάνω στους οποίος θα κινηθεί, σημείωσε ότι πρώτος άξονας είναι: «η ολοκληρωτική, αξιόπιστη, αποτελεσματική και επωφελής για τα δημόσια οικονομικά, εφαρμογή του Κεντρικού Συστήματος Κρατικών Προμηθειών, όπως αυτό υλοποιείται μέσω των συστημάτων ΕΣΗΔΗΣ και ΚΗΜΔΗΣ».

Όπως είπε ο κ. Παπαδεράκης θα επιδιωχτεί η αναμόρφωση, απλοποίηση και εκσυγχρονισμός όλου του νομοθετικού και κανονιστικού πλέγματος στις δημόσιες προμήθειες για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Η εξυγίανση της λειτουργίας της αγοράς σε όλα τα επίπεδα και η διασφάλιση της εφαρμογής συμφωνηθέντων κανόνων αποτελεί τη δεύτερη στόχευση. Στο πλαίσιο αυτό η «μαχητική καταπολέμηση των φαινομένων παρανομίας, σήψης και παρασιτισμού» αποτελεί προτεραιότητα.

Παράλληλα θα επιδιωχτεί «η υπεράσπιση του δικαιώματος των καταναλωτών για δίκαιες τιμές στα αγαθά και τις υπηρεσίες». Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης «θα πρέπει να αγωνιστούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ώστε να ανατραπεί έως να αναστραφεί το καταστροφικό, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, δίπολο – χαμηλοί μισθοί – υψηλές τιμές.

Επίσης σημείωσε ότι η εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και ολοκλήρωση των διαδικασιών ακριβούς αποτύπωσης των επιχειρηματικών δομών αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Στέφανος Κομνηνός, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο κ. Παπαδεράκης για την συνεργασία, αφού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης υπογράμμισε τη σημασία που μπορεί να παίξει η υπηρεσία στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v