Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξος για συμφωνία Αθήνας - δανειστών ο Wieser

Εξομάλυνση της κατάστασης μετά τον Αύγουστο, οπότε και τελειώνουν οι επιτακτικές ανάγκες πληρωμής τόκων από την Αθήνα, βλέπει ο επικεφαλής του EWG. Υπάρχουν αποθέματα για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, υποστηρίζει.

Αισιόδοξος για συμφωνία Αθήνας - δανειστών ο Wieser

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και θα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της για το δανειακό της πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο, οπότε και εξομαλύνονται οι υποχρεώσεις αποπληρωμής των χρεών της, εκφράζει ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Thomas Wieser. 

Σε ερώτηση από το αυστριακό κανάλι ORF για το πόσο πιθανή είναι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, ο Τ. Wieser απαντά: "Νομίζω ότι μετά την έναρξη, εκ των πραγμάτων, των διαπραγματεύσεων σήμερα..., τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να τις ολοκληρώσουμε επιτυχώς". 

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν τη Δευτέρα να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές σήμερα Τετάρτη με στόχο να εκταμιευτούν κάποια χρήματα προς την Ελλάδα. 

"Από τα μέσα Αυγούστου, η Ελλάδα δεν έχει εκ των πραγμάτων καμία υποχρέωση για πληρωμή τόκων.... για το υπόλοιπο της δεκαετίας. Ετσι, θα πρέπει να περάσει ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Αύγουστος και μετά η κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί", είπε, σύμφωνα με το Reuters. 

"Εκτιμούμε οτι υπάρχουν οπωσδήποτε ακόμη αποθέματα χρήματος για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, υπάρχουν αποθέματα στον προϋπολογισμό, υπάρχουν αποθέματα στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης κρατικών εταιριών", υπογράμμισε ο επικεφαλής του EWG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v