Βαρουφάκης: Εχουν γίνει κινήσεις για να διασφαλιστούν οι πληρωμές

Σίγουρος για συμφωνία με τους δανειστές για τις μεταρρυθμίσεις έως τις 20 Απριλίου εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών. Εχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τις πληρωμές της Αθήνας, διαβεβαιώνει. Δεν ψάχνουμε λύσεις εκτός ευρωζώνης.

Βαρουφάκης: Εχουν γίνει κινήσεις για να διασφαλιστούν οι πληρωμές

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι πληρωμές χρέους, δηλώνει ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από τη βόρεια Ιταλία, ο υπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές για τις μεταρρυθμίσεις έως τις 20 Απριλίου. "Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Έχουμε δεσμευτεί, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να έλθουμε σε συμφωνία έως τις 20 Απριλίου", τόνισε.

Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, ο υπουργός οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναστείλει ορισμένες προεκλογικές υποσχέσεις ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους. 

Οι λύσεις στα ελληνικά προβλήματα πρέπει να βρεθούν εντός της Ευρώπης, τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι η Αθήνα δεν ψάχνει λύσεις εκτός ευρωζώνης - συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. 

Σε σχέση με την ουκρανική κρίση, τόνισε ότι θα ήθελε να δει μια γρήγορη λύση μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v