Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spiegel: Σκέψεις για «λύση Κύπρου» στην Ελλάδα

Στη γερμανική κυβέρνηση διερωτώνται εάν χρειάζεται η Ελλάδα μια «προειδοποιητική βολή», όπως στην περίπτωση της Κύπρου, γράφει το Spiegel. Η διαφορά γραμμής μεταξύ Σόιμπλε και Μέρκελ για το Grexit.

Spiegel: Σκέψεις για «λύση Κύπρου» στην Ελλάδα

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι και ένα από τα βασικά πρόσωπα του κεντρικού άρθρου στο νέο τεύχους του περιοδικού Der Spiegel, που υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει ο «τελικός» για το αν θα γίνει το Grexit.

Το συμπέρασμα του ρεπορτάζ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, είναι ότι, σε αντίθεση με τοv υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, o οποίος «μπορεί πολύ καλά να διανοηθεί μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για κάποιες διαφορές απόψεων ανάμεσα στην καγκελάριο και τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Όπως αναφέρεται ακόμη, οι σύμβουλοι της καγκελαρίου έχουν αναλυτικά εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν δύο χρόνια. Αποτέλεσμα, τότε, της άρνησης της κυπριακής βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας ήταν ένα τελεσίγραφο της ΕΚΤ και το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο για μερικές ημέρες.

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση διερωτώνται, εάν πιθανώς χρειάζεται και η Ελλάδα μια ανάλογη «προειδοποιητική βολή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v