Ερχονται αλλαγές στις διοικήσεις των Ταμείων

Ομαλή διαδοχή επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας περιμένοντας τη λήξη τη θητείας των περισσότερων διοικητικών συμβουλίων. Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ.

Ερχονται αλλαγές στις διοικήσεις των Ταμείων

Αλλαγές αναμένονται το επόμενο διάστημα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να επιδιώκει αυτές να γίνουν ομαλά, με τη λήξη τη θητείας των περισσότερων διοικητικών συμβουλίων.

Έτσι, την 1η Απριλίου αναμένεται να αναλάβει ως νέος διοικητής στον ΟΑΕΕ ο δικηγόρος Τάσος Πετρόπουλoς, στη θέση της απερχόμενης Γεωργίας Κωτίδου. Ο κ. Πετρόπουλoς θεωρείται γνώστης των θεμάτων του ΟΑΕΕ καθώς από το 1992 ασκεί μάχιμη δικηγορία, ειδικευόμενος κυρίως σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου.

Πρόεδρος στο υπερ-επικουρικό ΕΤΕΑ, στη θέση του Τ. Παπανικολάου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) Θανάσης Καποτάς. Ο κ. Καποτάς προέρχεται από την Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλαγές αναμένονται και στο ταμείο των επιστημόνων, ΕΤΑΑ, καθώς κυρίως οι μηχανικοί είναι στα κάγκελα με τη διοίκηση και κυρίως με τον επικεφαλής του ταμείου Αντ. Σελλιανάκη.

Να σημειωθεί ότι σήμερα περνάει από τη Βουλή η έγκριση του κ. Γεράσιμου Φραγκισκάτου ως προέδρου στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, στη  θέση του κ. Μιχάλη Κωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v