Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΕΔΥ: SOS για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΑΔΕΔΥ για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Ζητά την επαναφορά του κοινωνικού πόρου που καταργήθηκε αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση.

ΑΔΕΔΥ: SOS για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Το αδιέξοδο για τα οικονομικά του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ που ζητεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την προγραμματική της δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και τα μερίσματα.

Ειδικά για το ΜΤΠΥ, η ΑΔΕΔΥ έχει εδώ και καιρό επισημάνει ότι οι μοναδικοί του πόροι ήταν η κράτηση 3% και οι εισφορές των εργαζομένων.

Μάλιστα, η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων είχε αντιδράσει στην προσπάθεια αύξησης των εισφορών των εργαζομένων και τις παραπέρα μειώσεις των μερισμάτων και είχε ματαιώσει προσπάθειες για μείωσή τους κατά 63%!

Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση, από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, του Ν.4281/2014 καταργήθηκαν από 1/1/2015 οι κοινωνικοί πόροι προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η κράτηση 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου που κατευθυνόταν στο ΤΠΔΥ και είχε συνεισφορά της τάξης του 25% στον συνολικό προϋπολογισμό του Ταμείου.

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση του Ταμείου αποδεικνύεται και από την απόφαση του Δ.Σ του για έκτακτη επιχορήγηση και επιβεβαιώνει την πολιτική της ΑΔΕΔΥ για την άμεση λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Κυβέρνηση να επαναφέρουν άμεσα την κράτηση 3% υπέρ του ΜΤΠΥ και επίσης, να αποφασίσουν την επιπλέον χρηματοδότηση του για την απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v