Μέρκελ: Θα μιλήσουμε και ίσως συμφωνήσουμε με Τσίπρα

Από το βήμα της Bundestag, η Γερμανίδα καγκελάριος καλεί την Αθήνα να τηρήσει τις συμφωνίες και προειδοποιεί πως ο δρόμος παραμένει δύσκολος.

Μέρκελ: Θα μιλήσουμε και ίσως συμφωνήσουμε με Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι προσβλέπει στις συζητήσεις που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη Δευτέρα. Μιλώντας στην Κάτω Βουλή της χώρας και λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η κα. Μέρκελ δήλωσε πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση μόνο εάν τηρήσει τις συμφωνίες και διευκρίνισε πως ο δρόμος παραμένει δύσκολος για την Αθήνα.

«Δείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε με αποφασιστική δράση και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει την κρίση σε βιώσιμη βάση μακροπρόθεσμα» δήλωσε η κα. Μέρκελ

«Προσκάλεσα τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα και προσβλέπω σε αυτή τη συνάντηση. Θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε λεπτομερώς και ίσως επίσης να συμφωνήσουμε» δήλωσε όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Προσέθεσε ωστόσο, πως κανείς δεν μπορεί να περιμένει λύση στα προβλήματα από τη συνάντηση της Δευτέρας.

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας απόψε στις Βρυξέλλες ούτε το βράδυ της Δευτέρας. Η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όπως αναφέρει στενός της συνεργάτης στο πρακτορείο Bloomberg, η κα. Μέρκελ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει πολύ για να βρεθεί τελική συμφωνία. «Σε κάθε περίπτωση σκοπεύει να πει στον κ. Τσίπρα ότι περιμένει από την Ελλάδα να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες» αναφέρει. 

«Εάν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει και η Ευρώπη. Τα μάτια του κόσμου κοιτούν πως χειριζόμαστε τα προβλήματα και τις κρίσης με τις συγκεκριμένες χώρες στην ευρωζώνη. Το ευρώ είναι περισσότερα από ένα νόμισμα» δήλωσε η ίδια η κα. Μέρκελ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v