Μηλιός: Δεν παραιτήθηκα, διάλεξαν άλλον…

Το τέλος της θητείας του Γιάννη Μηλιού στην κεφαλή του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν έθεσε υποψηφιότητα για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, εξηγούν από την Κουμουνδούρου.

Μηλιός: Δεν παραιτήθηκα, διάλεξαν άλλον…

Δεν παραιτήθηκα, το κόμμα επέλεξε άλλον, ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Μηλιός αναφορικά με τον «αποχαιρετισμό» από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής.

«Το κόμμα επέλεξε νέα Πολ. Γραμματεία, νέο Υπεύθυνο Οικ. Πολιτικής, καμία παραίτηση. Η καραμέλα της πικρίας έχει καταντήσει φτηνή και αστεία», έγραψε στο twitter.

Σημειώνεται ότι η «έξοδος» Μηλιού δεν ‘ξένισε’ τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, που είχαν άλλωστε προϊδεαστεί από τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη όταν λίγο πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι ο Γιάννης Μηλιός ήταν … «ακόμα» υπεύθυνος για την Οικονομική Πολιτική του κόμματος.

Ο τελευταίος, άλλωστε, είχε ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν διαφοροποιηθεί από την γραμμή της κυβέρνησης. Δεν είχαν περάσει παρά λίγες μέρες από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για παράδειγμα, όταν σε ένα άρθρο του που συνυπογραφόταν από τον Σπύρο Λαπατσιώρα και τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, ο Γιάννης Μηλιός την αποδομούσε, κάνοντας λόγο για ασαφή συμφωνία, χωρίς αριθμούς. Μιλώντας για υποχώρηση της κυβέρνησης ως προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, χαρακτήριζε τη συμφωνία ως «ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος», ενώ άφηνε αιχμές για αλλαγές μεν, αλλά στην …ορολογία!

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγούν ότι το τέλος της θητείας του Γιάννη Μηλιού στην κεφαλή του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν έθεσε υποψηφιότητα για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η συμμετοχή κάποιου στην οποία αποτελεί προϋπόθεση για την κατοχή της θέσης. Εξού και αυτήν αναλαμβάνει στο εξής ο Αλέκος Καλύβης, μέλος του κομματικού οργάνου, που επίσης όμως ασκεί κατά καιρούς κριτική στην ηγεσία του κόμματος, από άλλη οπτική γωνία, ως κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v