Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρατείνεται η εγγυητική του ΟΠΑΠ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Σε παράταση κατά δύο μήνες της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει στο διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα προχώρησε ο ΟΠΑΠ σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ. Μετατίθεται και η έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ.

Παρατείνεται η εγγυητική του ΟΠΑΠ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Οπως είχε προαναγγείλει την Δευτέρα στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, συμφωνήθηκε να παραταθεί κατά δύο μήνες η εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει ο ΟΠΑΠ για το ιπποδρομιακό στοίχημα ώστε να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας κυβέρνησης και οργανισμού και να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης. Ο ΟΠΑΠ είχε επικρατήσει στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος με προσφορά 40 εκατ. ευρώ και η εγγυητική επιστολή έληγε σήμερα. Η κα Βαλαβάνη είχε δηλώσει την Δευτέρα πως "βρισκόμαστε σε επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους για να ολοκληρώσουμε την ιδιωτικοποίηση".

Είχε προσθέσει πως "προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο ώστε να υπογραφεί μια σύμβαση που θα καλύπτει τη νέα κυβέρνηση". Στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν επίσης ζητήσει να επεκταθεί κατά ένα τρίμηνο (σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί) η έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ η οποία είχε προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου, με βάση συμφωνία με την Κομισιόν. 

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είχε υποστηρίξει η κα Βαλαβάνη, είναι να συνεχιστούν οι ελληνικές ιπποδρομίες και να προχωρήσει η ιδιωτικοποιήση, χωρίς να βρεθούν στο δρόμο 2.000 οικογένειες». Ο ΟΔΙΕ "μπαίνει μέσα 500.000 ευρώ το μήνα και σήμερα χρωστάει περί τα 200 εκατ. ευρώ".

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v