Συγκλίσεις στη συνάντηση για Ελλάδα

Επιβεβαιώνουν οι συμμετέχοντες στη μίνι Σύνοδο Κορυφής την δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Πίεση για άμεσες μεταρρυθμίσεις και σενάριο έκτακτου Eurogroup. Διαμαρτυρίες για τη μικρή πρόοδο στις τεχνικές διαπραγματεύσεις. Ετοιμάζεται κοινή ανακοίνωση.

Συγκλίσεις στη συνάντηση για Ελλάδα

Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι υπάρχει μια πρώτη σύγκλιση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και των συνομιλητών του στην επταμερή συνάντηση, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα προέτρεψαν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί αυτό, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Επιτροπή, στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, κατά την οποία η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρευστότητας μέχρι μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να χαμηλώσει τους τόνους, ενώ παράλληλα εξέφρασε ενόχληση για το γεγονός ότι δεν έχουν προοδεύσει οι τεχνικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα.

Oπως σημειώνεται η επταμερής συνάντηση επιβεβαιώνει την πάγια θέση της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v