Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Τεχεράνη βρέθηκε ο... Τσίπρας για το χρέος

Σύμφωνα με τα Νέα, τριμελής αντιπροσωπεία βρέθηκε στην Τεχεράνη την προηγούμενη εβδομάδα για επείγουσες διαβουλεύσεις με την ιρανική κυβέρνηση για ενδεχόμενες αγορές χρέους. Ωστόσο, η προσπάθεια απέβη άκαρπη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στην Τεχεράνη βρέθηκε ο... Τσίπρας για το χρέος

Στο Ιράν βρέθηκε όχι ο πρωθυπουργός, αλλά ο... Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Αλέξη, ο οποίος έχει προσληφθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά, στο πλαίσιο επίσκεψης ελληνικής αντιπροσωπείας στην Τεχεράνη. 

Σύμφωνα με τα Νέα, η τριμελής αντιπροσωπεία βρέθηκε στην Τεχεράνη την προηγούμενη εβδομάδα για επείγουσες διαβουλεύσεις με την ιρανική κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα αυτή να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του ελληνικού χρέους. 

Η προσπάθεια, κατά τις ίδιες πηγές της εφημερίδας, απέβη άκαρπη διότι οι παράγοντες της ιρανικής κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε η ελληνική αποστολή αρνήθηκαν "να μπουν σε αυτή την περιπέτεια" επικαλούμενοι τις επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος. 

Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει επιστρέψει ήδη στην Αθήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v