Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG: Οι Έλληνες γιορτάζουν, οι πιστωτές αποφασίζουν τη μοίρα της χώρας

Οι έλληνες γιορτάζουν με στρατιωτική παρέλαση και παραδοσιακά τραγούδια την επέτειο της ανεξαρτησίας τους, την ώρα που οι διεθνείς πιστωτές συνεδριάζουν για να συζητήσουν το μέλλον της χώρας, σχολιάζει το Bloomberg.

BBG: Οι Έλληνες γιορτάζουν, οι πιστωτές αποφασίζουν τη μοίρα της χώρας

Οι έλληνες γιορτάζουν σήμερα την ανεξαρτησία τους με μια στρατιωτική παρέλαση και ένα φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, με τη χορηγία του υπουργείου Άμυνας, την ώρα που οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι 1.000 μίλια μακριά επανεξετάζουν την οικονομική στήριξη που θα διαμορφώσει το μέλλον της Ελλάδας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει ώστε να εξετάσει τον ELA, ενώ αξιωματούχοι των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συζήτηση αναφορικά με την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας. Χωρίς πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, ή στις κανονικές λειτουργίες χρηματοδότησης της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες βασίζονται στα περίπου 70 δισ. ευρώ του ELA για να καλύψουν το έλλειμμα χρηματοδότησης που επιδεινώνεται από τις μεγάλες εκροές καταθέσεων.

Την ώρα που οι επιθεωρητές εξετάζουν την περίπτωση της συνέχισης της χρηματοδοτικής στήριξης της πιο χρεωμένης χώρας της Ευρώπης, πολλοί Αθηναίοι θα παρακολουθούν την παρέλαση των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών για τον εορτασμό της επανάστασης του 1821, με την οποία κέρδισαν την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνει το Bloomberg, είχε περιορίσει τις στρατιωτικές παρελάσεις για να μειώσει το κόστος μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης το 2010. Τα μαχητικά αεροσκάφη επανήλθαν στον ουρανό της Αθήνας πέρυσι, με κόστος περίπου 500.000 ευρώ, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, αναφέρει το πρακτορείο.

Το Bloomberg αναφέρεται στην παραδοσιακή μουσική που θα παιχτεί μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ τονίζει πως εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, δεν απάντησε σε πέντε τηλεφωνήματα που έγιναν προκειμένου να σχολιαστεί το κόστος της παρέλασης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v