Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαφαζάνης για ΔΕΗ: Δεν παρεμβαίνουμε στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Διέψευσε την ανάμειξή του στην συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, σε ομιλία του στη Βουλή. Το επίδομα σίτισης δεν είναι ανακαλυψη της ΔΕΗ, έχουν κι άλλες εταιρίες όπως τα ΕΛΠΕ, η ΣΤΑΣΥ κ.α. τόνισε ο υπουργός.

Λαφαζάνης για ΔΕΗ: Δεν παρεμβαίνουμε στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Απαντήσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ, με έμμεσες αυξήσεις για τους εργαζομένους λόγω του επιδόματος σίτισης, αλλά και τις συνδικαλιστικές άδειες, έδωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνης στη Βουλή.

Όπως είπε,  οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση στη ΔΕH είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και όταν ο ίδιος ανέλαβε υπουργός, είχαν τελειώσει. «Η συλλογική σύμβαση είχε συνομολογηθεί. Και ζητάτε από εμένα να κάνω παρέμβαση σε μια συνομολογημένη συλλογική διαπραγμάτευση; Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ελεύθερες», υπογράμμισε. 

Πρέπει να ξέρετε, σημείωσε, ότι ο μέτοχος δεν εγκρίνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ούτε αποφασίζονται αυτές από τις γενικές συνελεύσεις μιας επιχείρησης, όπως η ΔΕH. Όλα τα σχετικά τα αποφασίζει το ΔΣ της επιχείρησης και εξουσιοδοτεί τον διευθύνοντα σύμβουλο να διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις. Και αυτά είναι κατοχυρωμένα μέσα στο καταστατικό της ΔΕH. Η σύμβαση συνομολογήθηκε από τον CEO της ΔΕH - ο οποίος δεν είχε προταθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε. «Προσωπικά εγώ δεν αναμείχθηκα σε αυτή τη σύμβαση και δεν έδωσα ούτε «πράσινο»  ούτε «κόκκινο» φως, τόνισε ο υπουργός. 

Αναφορικά με τα τροφεία, όπως υπογράμμισε, δεν είναι ανακάλυψη της συλλογικής σύμβασης της ΔΕH. «Σε πρόσφατη σύμβαση των ΕΛΠΕ το 2012, συνομολογήθηκε επίδομα σίτισης. Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 σε σύμβαση της ΣΤΑΣΥ συνομολογήθηκε τροφείο, με συγκεκριμένο ποσό. Δεν έχω χρόνο, αλλά αν χρειαστεί θα σας αναφέρω και θα καταθέσω τις σχετικές συμβάσεις. Σε σύμβαση της ΔΕΣΦΑ παρέχεται σίτιση, σύμφωνα με το ΔΕΣΔ σίτιση», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v