Παρασκευόπουλος για Δίστομο: «Θα υπογράψω μετά από πολιτική διαπραγμάτευση»

Συνάντηση με τον δήμαρχο Βοιωτίας Γιάννη Γεωργάκο, τον αντιδήμαρχο, τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά και τη νομικό Χριστίνα Σταμούλη είχε ο υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Παρασκευόπουλος για Δίστομο: «Θα υπογράψω μετά από πολιτική διαπραγμάτευση»

Διατεθειμένος να υπογράψει την εκτέλεση της απόφασης για τη θηριωδία στο Δίστομο, εφόσον προηγηθεί πολιτική διαπραγμάτευση και επιλυθούν τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Βοιωτίας Γιάννη Γεωργάκο, τον αντιδήμαρχο, τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά και τη νομικό Χριστίνα Σταμούλη.

Οι τοπικοί παράγοντες και η δικηγόρος κοινοποίησαν στον υπουργό την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς υπέρ των Διστομιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρασκευόπουλος τους επανέλαβε τα όσα είχε πεί και στην Βουλή επισημαίνοντας οτι θα πρέπει να προηγηθεί πολιτική διαπραγμάτευση.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Γεωργάκος δήλωσε ικανοποιημένος που ο υπουργός δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να υπογράψει, υπενθύμισε την θηριωδία σε βάρος των Διστομιτών με σφαγές νηπίων, παιδιών και γερόντων, ενώ τόνισε ότι από το 2000 που βγήκε η απόφαση κανένας υπουργός δεν έχει υπογράψει...

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς δήλωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργού αλλά της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούμε για κατάσχεση του Γκαίτε αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό Από την πλευρά της η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη δήλωσε ότι "ο καθηγητής Παρασκευόπουλος είναι ο πρωτος υπουργός Δικαιοσύνης, από το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου μετά τις νομικές ενέργειες του Γιάννης Σταμούλη, ο οποίος δεσμεύθηκε στη Βουλή και επιβεβαιώσε τη δέσμευσή του αυτή και σήμερα , ότι δηλαδή προτίθεται να υπογράψει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v