Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bank οf America: Νέα μέτρα για ισοσκελισμένο προυπολογισμό από Ελλάδα

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια αδυναμίας, υπογραμμίζοντας ότι η πρόβλεψη της για ανάπτυξη 0,6% φέτος τίθεται σε κίνδυνο. Το βασικό σενάριο για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Bank οf America: Νέα μέτρα για ισοσκελισμένο προυπολογισμό από Ελλάδα
Η τρέχουσα εβδομάδα είναι σημαντική για την Ελλάδα τονίζει η Bank Of America/Merill Lynch σε report με ημερομηνία 26 Μαρτίου.

Ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει ότι δεδομένων των αδύναμων προοπτικών της οικονομίας η επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματα 1,5% φέτος θα απαιτήσει δημοσιονομικά μέτρα.

Παράλληλα δεν αποκλείει νέα δημοσιονομικά μέτρα ακόμα και για την επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού (σε πρωτογενές επίπεδο).

Η οικονομία δείχνει σημάδια αδυναμίας και τίθεται σε «κίνδυνο» η πρόβλεψη μας για ανάπτυξη 0,6% το 2015, σημειώνει ο διεθνής οίκος.

Ο χρόνος τελειώνει γρήγορα, υποστηρίζει η BofA συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες ο Τσίπρας θα πρέπει να κάνει ορισμένες σκληρές επιλογές.

Η BofA θεωρεί κρίσιμες για το θέμα της ρευστότητας τόσο των τραπεζών όσο και τους κράτους τις πολιτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Το βασικό μας σενάριο παραμένει ότι θα επικρατήσει η λογική και η Ελλάδα θα έχει ένα νέο πρόγραμμα έως τον Ιούνιο.

Ωστόσο αν η χώρα δεν πείσει τους ευρωπαίους για την δέσμευσή της να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις και δεν υπάρξουν συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής τότε οι πιθανότητες εκπλήρωσης ακραίων σεναρίων αυξάνεται σημαντικά, τονίζει η BofA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v