Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνταγματικό το «τσεκούρι» στα επιδόματα των συνταξιούχων

Οι δικαστές έκριναν ότι απέβλεπαν στον περιορισμό των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος συνέβαλε στον περιορισμό των ελλειμμάτων.

Συνταγματικό το «τσεκούρι» στα επιδόματα των συνταξιούχων

Συνταγματικές, λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών, κρίθηκαν από το Α' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι μνημονιακές περικοπές στα δώρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων αλλά και στο επίδομα θερινής αδείας για τους συνταξιούχους των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, πλην του ΟΓΑ.

Οι δικαστές έκριναν ότι οι περικοπές των επιδομάτων έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας και απέβλεπαν στον περιορισμό των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνέβαλε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι δικαστές έκριναν ότι οι περικοπές δεν αντίκεινται στην ΕΣΔΑ ή διεθνείς συμβάσεις και ως εκ τούτου απέρριψε τις προσφυγές συλλόγων συνταξιούχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση μειοψήφισε ο πρόεδρος του τμήματος Νίκος Σακελλαρίου ο οποίος είναι της άποψης ότι οι περικοπές των είναι αντίθετες στο Σύνταγμα αλλά και την ΕΣΔΑ.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Σακελλαρίου μειοψήφησε σε όλες τις περιπτώσεις και τάχθηκε απέναντι από τους συναδέλφους του, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v