Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάρδας: Θα πληρώσουμε εγκαίρως μισθούς, δεν βγάζουμε IOU

Ό,τι χρειάζεται να πληρωθεί θα πληρωθεί εγκαίρως, αυτό σημαίνει μισθοί, συντάξεις και τα επιδόματα στο ΙΚΑ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στους Financial Times. Καμία σκέψη για υποσχετικούς τίτλους (IOU). Τι λέει για τα έσοδα.

Μάρδας: Θα πληρώσουμε εγκαίρως μισθούς, δεν βγάζουμε IOU

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διέψευσε με δηλώσεις του στους F.T. ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκδώσει υποσχετικούς τίτλους €500 εκατ. για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, ενώ τόνισε πως θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στο τέλος του μήνα.

«Ότι χρειάζεται να πληρωθεί θα πληρωθεί εγκαίρως, αυτό σημαίνει μισθοί, συντάξεις και τα επιδόματα στο ΙΚΑ» σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση στα οικονομικά της χώρας αρχίζει να βελτιώνεται. «Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις τον Ιανουάριο στην συλλογή του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ εξαιτίας των εκλογών. Αλλά καταφέραμε να τις αντισταθμίσουμε γρήγορα με ένα γύρο περικοπών 1 δισ. ευρώ, κυρίως αχρείαστων δαπανών από διαφορετικά υπουργεία» πρόσθεσε.

«Τώρα η κατάσταση αλλάζει, οι άνθρωποι άρχισαν να πληρώνουν και πάλι τον ΕΝΦΙΑ τον Φεβρουάριο και βλέπουμε καλές εισροές από τον Μάρτιο» τόνισε.

Όπως αναφέρουν οι F.T., ο κ. Μάρδας ανησυχεί περισσότερο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και στα καύσιμα, τα οποία κοστίζουν στο κράτος έσοδα περίπου 2,3 δισ. με 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο., καθώς και τις εξαγωγές μαύρου χρήματος από πλούσιους Έλληνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

«Υπάρχουν απλά μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της μορφής της φοροδιαφυγής, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε η πολιτική βούληση» υποστήριξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v