Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Εξοργισμένοι με τον Τσίπρα οι Γερμανοί φίλοι του

Δημοσίευμα του Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανών βουλευτών και αξιωματούχων που δηλώνουν έκπληκτοι για τις μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης. Η κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Bloomberg: Εξοργισμένοι με τον Τσίπρα οι Γερμανοί φίλοι του
«Ακόμη και οι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία αρχίζουν να εξοργίζονται με την κυβέρνησή του μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο, που τους γέμισε σκεπτικισμό για το αν μπορεί να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να κλείσει το αδιέξοδο στα οικονομικά της χώρας του», αναφέρει σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Αν και η ατμόσφαιρα ήταν καλή στις συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα-Μέρκελ μία βελτίωση στον τόνο δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της αντιπαράθεσης για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ξεκλειδωθεί η βοήθεια», ανέφερε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στελέχη των κυβερνητικών εταίρων της Μέρκελ που ζητούσαν μια μετριοπαθέστερη γραμμή για την Ελλάδα συγκριτικά με το κόμμα της καγκελαρίου δεν πείστηκαν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να επιλύσει την κρίση.

«Ότι έρχεται από την Ελλάδα κινείται εντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση», τόνισε ο υπεύθυνος του SPD για την οικονομική πολιτική. «Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Είμαστε έκπληκτοι με τις εξελίξεις», συμπλήρωσε.

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολιτική καταστροφή όχι μόνο για την Ευρωζώνη αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Φυσικά, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτό που χρειάζεται για να παραμείνει στην Ευρωζώνη" τονίζει ο Τ. Oppermann του SDU.

«Στην αρχή είχαμε ελπίδες ότι η νέα αριστερή κυβέρνηση θα αναλάμβανε να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να επιβάλλει φόρους στους πλούσιους», υπογράμμισε μια βουλευτής των σοσιαλδημοκρατών.

«Είμαστε σοκαρισμένοι που η κυβέρνηση δεν ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση και σπαταλά τόσο πολύτιμο χρόνο», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v