Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικηγόρους του γραφείου του φέρεται να διόρισε ο Γ. Κατρούγκαλος

Σύμφωνα με ΦΕΚ στις 27/01/2015 τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο υπουργείο συνεργάτιδες της δικηγορικής εταιρίας του Γ. Κατρούγκαλου που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους υπαλλήλους. «Κάλυψη» προσέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Δικηγόρους του γραφείου του φέρεται να διόρισε ο Γ. Κατρούγκαλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος διόρισε στο υπουργείο δύο θηλυκού γένους δικηγόρους που εργάζονταν στο δικηγορικό του γραφείο, αναφέρουν τα Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου, στις 27/01/2015, δηλαδή την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του κ. Κατρούγκαλου, τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο γραφείο του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δύο συνεργάτιδες της δικηγορικής εταιρίας που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, υπάρχει και το πρακτικό μέρος. Κι αυτό γιατί οι δύο νεαρές δικηγόροι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης ενώ έχουν ανάλογο ενδιαφέρον ως στελέχη της εταιρίας που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των απολυμένων και διαθεσίμων του Δημοσίου.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν σχετικά πως «από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόννη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο.

Η επιλογή τους έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του Υπουργείου.

Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από την Διαύγεια, το ΔΣ της εταιρίας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρίας αυτής.

Πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων;», αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v