Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spiegel:H Ελλάδα ίσως χάσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος

Πηγή των δανειστών ανέφερε στο περιοδικό ότι η χρηματοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει χειροτερεύσει από τον Ιανουάριο λόγω της έλλειψης μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση. Το δημοσίευμα ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό στα 20 δισ.

Spiegel:H Ελλάδα ίσως χάσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος
Oι τρεις «θεσμοί» που αποτελούν τους δανειστές της Ελλάδας εκτιμούν ότι η χώρα θα μπορούσε να μην πετύχει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος, αναφέρει το Der Spiegel, σύμφωνα με το Reuters.

H προηγούμενη κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ φέτος αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνει τίποτα από αυτό, ανέφερε πηγή των δανειστών στο γερμανικό περιοδικό.

Πρόσθεσε ότι η χρηματοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει χειροτερεύσει από τον Ιανουάριο λόγω της έλλειψης μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, το οποίο επίσης ανέφερε πως το χρηματοδοτικό κενό της χώρας έχει αυξηθεί έως και τα 20 δισ. ευρώ.

Οπως αναφέρει το Spiegel, το υπουργείο οικονομικών πρόσφατα αναθεώρησε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 στο 0,3% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v