Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο με ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις η βοήθεια

«Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Σόιμπλε και υποστηρίζει ότι ακόμα περιμένει τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Είναι πιθανή η σύγκληση EWG διαμηνύουν οι Βρυξέλλες.

Μόνο με ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις η βοήθεια

"Η ελληνική βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις προτού υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Αθήνα", υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιάγκερ. Ερωτηθείς σχετικά, όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε ότι "δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα". 

"Πρέπει να περιμένουμε από την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσει μια επαρκή και εκτενή λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα είναι κατάλληλη για συζήτηση με τους θεσμούς και εν συνεχεία στο Eurogroup, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο αφορούσαν «πρώτες συγκεκριμένες ιδέες και σκέψεις».

Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, τα κράτη μέλη του Eurogroup θα αποφασίσουν εάν αυτά τα μέτρα συνάδουν με το τρέχον δανειακό πρόγραμμα ή εάν πρόκειται για παρέκκλιση. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσει η γερμανική βουλή από την πλευρά της για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Το EWG θα κληθεί να αποτιμήσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων την οποία έχει στείλει η Αθήνα και είναι υπό διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες. "Το EuroWorking Group θα συζητήσει το ζήτημα στην επόμενη συνάντησή του, όπου θα κληθεί να αποτιμήσει τις εξελίξεις και να προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.

"Πιθανόν να υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη πριν από το Πάσχα", (σ.σ. των Καθολικών) τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v