Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύελλα στη Βουλή με κόντρα Κωνσταντοπούλου-Σαμαρά

Eντονες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία η οποία και αποχώρησε ότι την αίθουσα.

Θύελλα στη Βουλή με κόντρα Κωνσταντοπούλου-Σαμαρά

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με το τέλος της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, καθώς η πρόθεση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να δώσει τον λόγο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ που αποχώρησε από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενη.

Η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς η πρόεδρος της Βουλής δεν έδινε το λόγο στον κ. Σαμαρά που τον ζητούσε επίμονα, θέλοντας να προηγηθεί του κ. Κατρούγκαλου που κατά την ερμηνεία της ΝΔ δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης του. Έπειτα από αντεγκλήσεις που διήρκησαν αρκετά λεπτά οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν, κατηγορώντας την κ. Κωνσταντοπούλου ότι «δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής αλλά σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι «μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν». Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι είναι πολιτικά εκτεθειμένος από τις πρόσφατες καταγγελίες σε βάρος του για τη δικηγορική δραστηριότητα που είχε πριν γίνει υπουργός. Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για συκοφαντίες που κατέπεσαν και για χαλκεία με τα οποία, όπως είπε, έχει δώσει ραντεβού τον Ιούνιο στα δικαστήρια.


Real.gr ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΟ ΝΔ από realmedialive

Σαμαράς: Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί μια τέτοια παράσταση 

Σε δήλωση του αμέσως μετά την αποχώρηση της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «η Πρόεδρος της βουλής δυναμίτησε το κλίμα, μπροστά σε ένα αμήχανο και ένα αμίλητο πρωθυπουργό. Η ΝΔ δεν πρόκειται να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση.»


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ από realmedialive 

Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Σαμαρά για το ρολόι και τις εκφράσεις

Ενταση επικράτησε στην αίθουσα της ολομέλειας, μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ειρωνεύθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις δηλώσεις του περί λαθρομεταναστών και ανδρισμού, αλλά και για την παραβίαση του ορίου ομιλίας του. Ο Αντώνης Σαμαράς «εξερράγη» κατά της προέδρου της Βουλής, ενώ φωνές και διαμαρτυρίες ακούστηκαν από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v