JP Morgan: Ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα

Αναλυτές της JP Morgan προτρέπουν τους επενδυτές να αγοράσουν 30ετη ελληνικά ομόλογα, χαρακτηρίζοντας υπερβολική την απαισιοδοξία της αγορές. Προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε μια σειρά από μέτρα με τους πιστωτές.

JP Morgan: Ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα

Η αγορά είναι υπερβολικά απαισιόδοξη για τα ελληνικά ομόλογα, εκτιμούν στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan, προτρέποντας τους μακροπρόθεσμους επενδυτές να αγοράσουν τον 30ετη τίτλο της χώρας.

«Βλέπουμε ένα μεγάλο εύρος πιθανών σεναρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τείνουμε στην άποψη πως ο πιο συμβιβαστικός τόνος μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών είναι σωστός και ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει και θα εγκρίνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν νέα χρηματοδότηση» σημειώνουν σε τριμηνιαία έκθεση. «Το ενδεχόμενο θετικής απόδοσης στην συναλλαγή είναι σημαντικό, αλλά το ίδιο σημαντικοί είναι και οι καθοδικοί κίνδυνοι» προσθέτουν.

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν σημειώσει απώλειες 9,4% το τελευταίο τρίμηνο, τις μεγαλύτερες από τις αγορές που καταγράφει ο δείκτης ομολόγων του Bloomberg.

Στις 15 Μαρτίου ο επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit παραδέχτηκε ότι «πετάει την πετσέτα» για την Ελλάδα. Δύο ημέρες αργότερα αναλυτές της Morgan Stanley απέσυραν τα ελληνικά ομολόγα από την λίστα με τα καλύτερα ντιλ για το 2015.

Την Τετάρτη το 30ετές ελληνικό ομόλογο κινείται χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική ημέρα, πιέζοντας την τιμή στα 0,34 σεντς το δολάριο. Η τιμή του 30ετους τίτλου είχε αγγίξει το υψηλό των 70,585 σεντς το δολάριο πριν από ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 3ετους ελληνικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σκαρφάλωσε πάνω από το 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v