Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλάζει «προϊστάμενο» ο Γιάννης Πανούσης

Στην ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Παράλληλα αναμένεται να συγκροτηθεί μόνιμη ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης. Ποια ν/σ οδεύουν προς τη Βουλή.

Αλλάζει «προϊστάμενο» ο Γιάννης Πανούσης

Στην υπαγωγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη, στον απόηχο της εισβολής αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής αλλά και των καταλήψεων.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο της προστασίας του πολίτη υπάγεται τώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Πανούσης, προέρχεται από τις τάξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου η κυβέρνηση συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο. Άμεσα θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση.

Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε συγκεκριμένα:

• η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης
• η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v