Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αύξησε το όριο του ELA κατά €700 εκατ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει το όριο της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA) κατά 700 εκατ. Ανεβάζει το συνολικό όριο στα 71,8 δισ. ευρώ.

ΕΚΤ: Αύξησε το όριο του ELA κατά €700 εκατ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε την Τετάρτη να αυξήσει το όριο της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA κατά 700 εκατ. ευρώ.

Μετά την αύξηση το όριο του ELA ανήλθε στα 71,8 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα η κεντρική τράπεζα έχει προχωρήσει σε σταδιακές αυξήσεις του ορίου, διατηρώντας την πίεση στις ελληνικές τράπεζες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στο μέτωπο των καταθέσεων εκτιμάται ότι τον Μάρτιο οι απώλειες άγγιξαν τα 3-3,5 δισ. ευρώ. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στον Euro2day.gr ότι η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες είναι ελεγχόμενη, ωστόσο το σύστημα βρίσκεται σε οριακό σημείο και δεν αντέχει νέα αιμορραγία δισεκατομμυρίων.

«Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για τις συνέπειες της παρατεταμένης αβεβαιότητας αλλά και για τα μέτρα που ίσως χρειασθεί να ληφθούν ως έσχατη λύση», αναφέρει παράγοντας και προσθέτει: «Η γνώση της κατάστασης μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η συμφωνία με τους εταίρους θα κλείσει εντός των επόμενων 15 ημερών έστω και στο παρά ένα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v