Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρθρο φωτιά του Πανούση: Νοείται Aριστερά του τίποτα;

«Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι 'καθαρόαιμοι' την Αριστερή Αστυνομία. Να καίγονται οι αστυνομικοί από κουκουλοφόρους;», ρωτά ο υπουργός. Αμηχανία στο Μαξίμου. Η αντίδραση από την αντιπολίτευση. Αναδίπλωση από τον υπουργό.

Αρθρο φωτιά του Πανούση: Νοείται Aριστερά του τίποτα;

Με άρθρο-φωτιά στην εφημερίδα «Τα Νέα» που φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο αναπληρωτής υπουργός, υπεύθυνος για την προστασία του Πολίτη αναφέρεται σε όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο της δημόσιας τάξης.

«Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική κι εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αποστάσεις παίρνουν κυβερνητικοί κύκλοι χωρίς όμως να πάρουν επί της ουσίας θέση. «Οι αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν», αναφέρουν.
«Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης».

Το άρθρο του κ. Πανούση έχει ως εξής:

Πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο».

Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιος έλεγχος, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων, αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποιίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ.1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι Αριστεροί» (ποιος τους έχρισε, άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνησίων»...

ΥΓ.2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «Αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την κοινωνία και από ποιους ελέγχονται;

«Εχω αγαστές σχέσεις με τον πρωθυπουργό»

Ο υπουργός πάντως έσπευσε αργότερα να ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση ενώ δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση υπαγωγής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης. Όπως είπε, αυτή ήταν πρόταση του ιδίου και μάλιστα προ ετών, με την οποία συμφώνησαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα καρατόμησής του από την ηγεσία του Υπουργείου, ενώ έκανε λόγο για «αγαστές σχέσεις», τις οποίες διατηρεί με τον πρωθυπουργό.

ΝΔ: Έχει δίκιο για την «Αριστερά του τίποτα»

Η κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση, σήμερα, είναι εύστοχη, γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως «Αριστερά του Τίποτα»!, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη η άποψη του κ. Πανούση «είναι έντιμη γιατί τολμά, να πει, αυτό που εμείς λέμε από χρόνια: ότι «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους»!

Και έχει δίκιο, όταν καταδικάζει τους «καθαρόαιμους αριστερούς», που θεωρούν «φασιστικό» και «χυδαίο» ό,τι δεν τους αρέσει.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι σύντροφοί του χθες, όταν η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια ασφάλεια επί των ημερών τους», καταλήγει ο κ. Καραγκούνης,

Ποτάμι: Λέει τα αυτονόητα

«Καλά κάνει ο κ. Πανούσης και λέει τα αυτονόητα που δυστυχώς- ακόμη και αυτά- στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι περιζήτητα». Αυτό αναφέρει αρχικά το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του για το άρθρο-φωτιά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και συνεχίζει:

«Δεν αναμένουμε την απάντηση του κ.Παρασκευόπουλου και του κ.Βούτση, τους οποίους πρωτίστως αφορούν οι διαπιστώσεις του κ.Πανούση. Αναμένουμε όμως τη σαφή και δημόσια εντολή του Πρωθυπουργού», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και καταλήγει: «Υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των πολλών στην παιδεία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη. Μην γίνεσθε υποχείρια ακραίων μειοψηφιών».

ΠΑΣΟΚ: Πρέπει να επιλέξει

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Ως αρθρογράφος, ο κ. Πανούσης μιλάει σωστά. Ως αρμόδιος υπουργός όμως πρέπει να επιλέξει: ή θα συνταχθεί με όσα καταγγέλλει βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών ή θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλης: Ο Πανούσης είναι υπουργός όχι σχολιαστής

«Ο κ. Πανούσης απ’ ότι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να αρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή το σημερινό άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ: «Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».

Και σημείωσε: «Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου».


VIDEO - ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΟΥΣΗ από realmedialive

Παρασκευόπουλος: Αυτονόητα όσα λέει ο Πανούσης

«Αυτά που λέει ο κ. Πανούσης είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα και καλά κάνει στο τέλος και λέει ότι αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς, είναι θέματα Δημοκρατίας», ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή το άρθρο του Γιάννη Πανούση.

Και πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος: «Το Σύνταγμά μας δεν κατοχυρώνει την ασφάλεια των πολιτών; Δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα της ελευθερίας. Το ζήτημα είναι κάθε φορά να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή , που είναι η σύνθεση ώστε και το κράτος δικαίου να ικανοποιείται και η ασφάλεια να υπάρχει».


VIDEO-ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΟΥΣΗ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v