Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαλαβάνη: Στο β΄ εξάμηνο ο νέος νόμος για φόρο ακινήτων

Από τη ρύθμιση εξπρές μπήκαν στα δημόσια ταμεία 147 εκατ. ευρώ, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. Προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για το επόμενο διάστημα.

Βαλαβάνη: Στο β΄ εξάμηνο ο νέος νόμος για φόρο ακινήτων
Θα τα καταφέρουμε για το επόμενο διάστημα ώστε να πετύχουμε μια συμφωνία με τους δανειστές, δήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη στο Star.

Το Μάρτιο είχαμε αύξηση 13,1% στα έσοδα με βάση του στόχους που έχουν τεθεί.

H αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι από τη ρύθμιση εξπρές μπήκαν στα δημόσια ταμεία 147 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε πως 35.000 φορολογούμενοι κατέβαλαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 κατέβαλαν ποσό έως 100 ευρώ. Διευκρίνισε ότι μόνο έξι νομικά πρόσωπα με χρέη πάνω από 1 εκατ. χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Παράλληλα ανέφερε πως ο νέος νόμος για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα έρθει στο β΄ εξάμηνο.

Επίσης ξεκαθάρισε πως το ύψος του αφορολόγητου για την ακίνητη περιουσία δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη, αφού δεν έχουν καθοριστεί οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Σημείωσε πως επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων ήδη επεξεργάζεται προτάσεις για τη ρύθμιση των αντικειμενικών αξιών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ είπε πως έχει νομικά προβλήματα η (πιθανή) αλλαγή του μόνο σε δύο νησιά. Διατηρώ την άποψή μου πως η Μύκονος και η Σαντορίνη δεν πρέπει να είναι στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, συμπλήρωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v