Roth (Γερμανία): Η ΕΚΤ δεν είναι αντίπαλος της Ελλάδας

Ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ ΕΚΤ και Αθήνας αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. Ζητά από την Ελλάδα να σταματήσει τη διαμάχη με το Μάριο Ντράγκι. Κανείς δεν θέλει «Graccident» δηλώνει και τονίζει: «Κάθε ημέρα, κάθε λεπτό μετράει»

Roth (Γερμανία): Η ΕΚΤ δεν είναι αντίπαλος της Ελλάδας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τη διαμάχη της με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλώνοντας πως ο Μάριο Ντράγκι είναι σύμμαχος της Αθήνας στη μάχη για εξεύρεση χρηματοδότησης.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μίκαελ Ροθ δήλωσε πως έθεσε αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε αυτή την εβδομάδα με μέλη της κυβέρνησης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Κατά την επίσκεψή μου στην Ελλάδα, προσπάθησα να καταστήσω σαφές ότι η ΕΚΤ είναι εταίρος και όχι αντίπαλος» δήλωσε.

Σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Roth δήλωσε ότι οι υφιστάμενες συμφωνίες της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της δίνουν περιθώρια ευελιξίας στην κυβέρνηση. «Έχουμε αναγνωρίζει ευελιξία και εκτιμούμε ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να πάρει νέα πορεία και να εδραιώσει διαφορετικές προτεραιότητες» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Υποθέτοντας Ελλάδα θέλει να κάνει χρήση αυτής της ευελιξίας, πρέπει να συνεργαστεί με τους θεσμούς».

«Κανένας δεν έχει το παραμικρό συμφέρον από το «Graccident», πόσο μάλλον η ελληνική κυβέρνηση. Ο χρόνος εξαντλείται και είναι σαφές σε όλους. Κάθε ημέρα, κάθε ώρα μετράει» κατέληξε.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v