Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πόρτα» Κατρούγκαλου σε καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Θέμα αντισυνταγματικότητας έθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφορικά με την επαναπρόσληψη καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα, λέει ο Σύλλογος Καθαριστριών και Καθαριστών του ΥΠΟΙΚ.

«Πόρτα» Κατρούγκαλου σε καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημά σας, επειδή είστε με σύμβαση έργου και τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας». Την απάντηση αυτή φέρεται να έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος σε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καθαριστριών και Καθαριστών του υπουργείου Οικονομικών «Η Φροντίδα».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Συλλόγου, σήμερα έγινε συνάντηση του Συντονιστικού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Αφού συζητήθηκε το αίτημα και δόθηκαν τα απαραίτητα υπομνήματα για να ενταθούμε στο νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψή μας η απάντηση του υπουργού ήταν: δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημά σας, επειδή είστε με σύμβαση έργου και τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας».

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται καταληκτικά «επειδή προεκλογικά οι υποσχέσεις περίσσευαν, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα και είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες του Νόμου μέχρι να δικαιωθούμε».

Το θέμα δεν αφορά το σύνολο των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αλλά την ομάδα εκείνη που απασχολούνταν με σύμβαση έργου, η λύση της οποίας σημαίνει και την απομάκρυνσή τους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v