Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπουργείο Οικονομίας: Δεν είναι μέλη της κυβέρνησης οι γενικοί γραμματείς

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο αναφορικά με την τοποθέτηση του Μ. Μανουσάκη, γενικού γραμματέα του υπουργείο στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

Υπουργείο Οικονομίας: Δεν είναι μέλη της κυβέρνησης οι γενικοί γραμματείς

Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο αναφορικά με νομικό ασυμβίβαστο της τοποθέτησης του ΓΓ του Υπουργείου σε εισηγμένη εταιρεία, ενημερώνει:

Σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος οι γενικοί γραμματείς Υπουργείων δεν αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης. Είναι μετακλητοί ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα νομικού ασυμβίβαστου.

Επιπλέον, με βάση τις αρμοδιότητες των αναπληρωτών υπουργών, σε εκείνες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού δεν περιλαμβάνονται οι τηλεπικοινωνίες, καθώς αποτελούν αντικείμενο του Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με άμεση αναφορά στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Κατά συνέπεια διασφαλίζεται στο ακέραιο η ουδετερότητα της παραγωγικής πολιτικής στον κλάδο των Τεχνολογιών και Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό, εξελέγη μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, επιστήμονας με μακρά πορεία στις τηλεπικοινωνίες και προσωπική συμβολή σε έργα ανάπτυξης δικτύων και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Με δεδομένη τη γνώση και την εμπειρία του, ο κ. Μανουσάκης θα διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του Δημοσίου σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στις οποίες αυτό είναι μέτοχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v