Τον Φάνη Λυγινό «δείχνει» ο Οσβαλντ για τη λίστα με τις μίζες

Ο γαλλοελβετός τραπεζίτης στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν έχει ιδέα για μίζες, ωστόσο φέρεται να είπε ότι το σύστημα μπορεί να ...έμπαζε λίγο στην τράπεζα, αφού δεν τηρούνταν κατά γράμμα οι διαδικασίες για τα εμβάσματα που έφταναν στην Ελβετία.

Τον Φάνη Λυγινό «δείχνει» ο Οσβαλντ για τη λίστα με τις μίζες
Στοιχεία σε βάρος του καταζητούμενου ελληνοελβετού τραπεζίτη Φάνη Λυγινού κατέθεσε κατά πληροφορίες στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Παρά τη στάση σιωπής που εμφανίζεται να τήρησε σε ότι τον αφορά, εντούτοις φέρεται να αποκάλυψε στον ανακριτή διαφθοράς ότι την περίφημη λίστα με τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται σε "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" την είχε ο υφιστάμενός του και επίσης κατηγορούμενος Φάνης Λυγινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές εμφανίζονται πάντως "απογοητευμένες" από την μέχρι στιγμής στάση του Οσβαλντ ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία για τους Έλληνες πολιτικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Όσβαλντ στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν έχει ιδέα για μίζες, ωστόσο φέρεται να είπε ότι το σύστημα μπορεί να ...έμπαζε λίγο στην τράπεζα, αφού δεν τηρούνταν κατά γράμμα οι διαδικασίες για τα εμβάσματα που έφταναν στην Ελβετία.

Φέρεται μάλιστα να είπε ότι το ελαφρώς παράτυπο του πράγματος ήταν εν γνώσει των προϊσταμένων του, "αλλά ήταν μία συνήθης διαδικασία".

Ερωτηθείς εάν γνώριζε τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Α. Κάντα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για πολιτικό πρόσωπο, τον θυμόταν όμως, όπως θυμόταν ότι τον βοήθησε να βγάλει στο εξωτερικό ένα μεγάλο ποσό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v