Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδουλοπούλου: Οι πρόσφυγες τα πρωινά λιάζονται στις πλατείες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική είπε πως οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και έδωσε το περίγραμμα του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σκληρή κριτική από τη ΝΔ.

Χριστοδουλοπούλου: Οι πρόσφυγες τα πρωινά λιάζονται στις πλατείες

«Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τόνισε πως οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους.

Διευκρίνισε δε ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή «λιάζονται», και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο το πρωί.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών φιλοξενίας.

Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως είπε, περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά υποδοχής, όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και θα καταρτισθεί σχέδιο για τις μεγάλες πόλεις, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

«Οι εκδοχές είναι τρεις. Ή θα τους κλείσουμε στα κέντρα κράτησης, ή θα τους φιλοξενήσουμε ή θα τους πνίξουμε», τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Στο σκέλος της χρηματοδότησης, η υπουργός σχολίασε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και πως η Αθήνα υποβάλλει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή έκτακτης βοήθειας, καθώς επί του παρόντος η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εθνικούς πόρους.

Ανέφερε επίσης ότι η Ε.Ε. θεωρεί ότι τα 800 άτομα που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα συγκριτικά με τα 5.500 άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ιταλία.

Η ίδια μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «υπολογίζουμε εμείς ότι θα υπάρχει μια ροή της τάξεως ίσως των 100.000 προσφύγων, μόνο το 2015, σε εμάς. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καλύψουμε».

ΝΔ: Εγκατέστησαν την ανομία παντού

«Άνοιξαν τα κέντρα κράτησης και πλημμύρισαν την Αθήνα λαθρομετανάστες. Άνοιξαν τα σύνορα και γέμισαν τα νησιά μας μετανάστες και πρόσφυγες εν μέσω τουριστικής περιόδου. Εγκατέστησαν την ανομία και την ανασφάλεια παντού», τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο Κ. Καραγκούνης «τώρα φέρνουν νόμο για την απελευθέρωση τρομοκρατών κατά παραγγελία των κουκουλοφόρων.

Την ίδια στιγμή, η αρμόδια υπουργός μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες και όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο το πρωί απλά «λιάζονται».

Και ότι για όλα αυτά υποστηρίζουν πως ευθύνεται τάχα... η προηγούμενη κυβέρνηση! Απύθμενο θράσος και απίστευτη ανικανότητα και ανευθυνότητα χωρίς προηγούμενο», τονίζει ο Κ. Καραγκούνης.

Ποτάμι: Προκλητικές οι δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου

Οι νέες δηλώσεις της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν βγει στις πλατείες για να... λιαστούν είναι πρόκληση τόσο για τους κατοίκους του κέντρου που βλέπουν για άλλη μια φορά τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε «αποθήκες ψυχών» όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, που καταφεύγουν εξουθενωμένοι στη χώρα μας, τονίζει το Ποτάμι.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος «θα συμβουλεύαμε την κυρία υπουργό να περάσει το βράδυ από τις πλατείες Βικτωρίας – Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα για να δει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση μαζί με τις χαλαρές λογοτεχνικές προσεγγίσεις των υπουργών της δίνουν ένα σήμα στους δουλέμπορους ότι εδώ υπάρχει έδαφος για τις δουλειές τους. Άλλωστε – άλλο τραγελαφικό – έχουν προκαταβολικά τη διαβεβαίωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι όλοι όσοι περνάνε στα νησιά θα βαφτίζονται και θα αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες»

Το Ποτάμι επαναλαμβάνει «ότι υπάρχουν λύσεις και καλεί την κυβέρνηση να τις μελετήσει. Και επειδή ζήτησε από τα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις, την παραπέμπουμε στην προεκλογική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί θα βρουν πολλές απαντήσεις. Άλλωστε εμείς αυτά που λέγαμε προεκλογικά, λέμε και τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v