Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλαμπουράρης: «Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω»

«Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε και όχι αν η συμφωνία θα πάει μία εβδομάδα πίσω», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας. Επιμένουν στην καταστροφική συνταγή, προσθέτει. Οχι σε πρόωρες εκλογές, ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Φλαμπουράρης: «Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω»

«Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, όπου άνοιξε όλα τα φλέγοντα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

Το θέμα της οικονομίας και οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, το Μεταναστευτικό, το ζήτημα της κατάληψης του ΕΚΠΑ, καθώς και οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τα κυβερνητικά στελέχη είναι ζητήματα που έθιξε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 σε σχέση με το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

«Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών. Σημείωσε ωστόσο ότι «σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό».

«Σκληρή μάχη, που θα κερδηθεί, οι διαπραγματεύσεις»

Ο υπουργός αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σκληρή μάχη, η οποία θα κερδηθεί». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα ζητήματα τα οποία συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο όπου βρίσκεται.

«Το θέμα δεν είναι αν θα καθυστερήσει μία εβδομάδα η συμφωνία ή δέκα μέρες, αλλά να υπάρξει», είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς τους εταίρους «υπάρχουν σημεία συμβιβασμού» και απαντώντας στα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως εκείνοι διαφωνούν με τις προτάσεις της Αθήνας, είπε ότι «αυτό δεν έχει ακουστεί αλλά είναι ειδήσεις που διακινούνται από διάφορα ΜΜΕ, τις οποίες αναπαράγουν και τα ελληνικά μέσα».

Επέμεινε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι» και αιτιολογώντας το είπε ότι «οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ε.Ε. δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ένωση. Με ποια λογική θα φύγει η Ελλάδα και όχι η Ιταλία ή η Γαλλία; Θα τους στοιχίσει πάρα πολύ».

Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ατυχήματος, διέψευσε όμως ότι μπορεί να το προκαλέσει η κυβέρνηση, καθώς ήταν σαφής «η λαϊκή εντολή για λύση εντός του ευρώ».

«Ο Μητρόπουλος είναι υποχρεωμένος να διευκρινίσει»

Σχετικά με τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, για ονόματα επιχειρηματιών στη λίστα Νικολούδη, ο υπουργός Επικρατείας, διερωτήθηκε: «Λογικό δεν είναι να υπάρχουν επιχειρηματίες στη λίστα;».

Για την εμφάνιση, ωστόσο, πολιτικών προσώπων στην ίδια λίστα, διευκρίνισε ότι ούτε άκουσε τον κ. Μητρόπουλο, που είπε ότι «υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ» και τόνισε ότι «είναι υποχρεωμένος να διευκρινίσει».

Σχετικά με την πρόταση Μητρόπουλου για φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό, άνω των 500.000 ευρώ, σημείωσε ότι «η φορολόγηση είναι θέμα του κ. Νικολούδη» τονίζοντας ότι «αν εκείνος θεωρούσε ότι ήρθε η ώρα να πει τέτοιο πράγμα, θα το έκανε».

«Δεν υπάρχουν συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ενιαίο κόμμα, υπάρχουν τάσεις» απάντησε ερωτηθείς για την απόσταση μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών και τόνισε πως «είναι απαραίτητο σε ένα κόμμα και κυρίως της Αριστεράς να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το θέμα είναι να ταυτίζονται σε ένα σημείο που να συμβάλλουν στην προώθηση αλλαγών.

Μέχρι τώρα πάμε καλά» είπε και εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνη, αφού «έχουν εκλεγεί από κόσμο που περιμένει από εκείνους απαντήσεις». Επιπλέον, σημείωσε ότι ακόμα και όσοι είχαν διαφοροποιηθεί από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου «τώρα τη στηρίζουν».

«Η Ελλάδα της κρίσης δεν αντέχει όλους τους πρόσφυγες πολέμου»

Το θέμα των προσφύγων είναι ένα «συνολικό ζήτημα της Ευρώπης που πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί» δήλωσε σε ό,τι αφορά την αυξημένη κίνηση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Δεν αντέχει η Ελλάδα της κρίσης όλους τους πρόσφυγες πολέμου» είπε και συμπλήρωσε ότι «κανένας δεν μας λέει τι πρέπει να γίνει με αυτούς». Περιγράφοντας το πρόβλημα και τις πιθανές λύσεις, είπε ότι είναι δύο: «Η μία περίπτωση είναι να τους πνίγουμε όταν μπαίνουν στα σαπιοκάραβα. Η δεύτερη να κλείσουμε όλα τα σύνορα προς τα πάνω, ε, και έρχονται από τη θάλασσα». Αναφερόμενος σε μία πιθανή προσωρινή λύση, είπε πως «θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες για να μείνουν εδώ για λίγο καιρό».

«Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύση στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μία επιδιώκει να κατεβάσει τους μισθούς, να δημιουργήσει τραγικές συνθήκες για τον κόσμο, από την άλλη δεν δείχνει ανθρωπιστικό πρόσωπο» τόνισε.

Απαντώντας στο Ποτάμι, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει κάνει την Αθήνα αποθήκη ψυχών» είπε ότι «Το Ποτάμι δεν ξέρει τι λέει», και διερωτήθηκε «τι έκανε η κυβέρνηση για το κύμα προσφύγων που έφτασε τις τελευταίες μέρες στη χώρα;».

Ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως η Ελλάδα και η Ιταλία είναι πιο κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, υπενθυμίζοντας ότι η δεύτερη δέχτηκε το δεκαπλάσιο κύμα προσφύγων τις ίδιες μέρες.

«Η Τασία τρέχει. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένες πολυκατοικίες, να μένουν προσωρινά εκεί. Έχουμε κάνει έκκληση στον Αβραμόπουλο για να βρεθεί λύση.

Αν δεν έχουμε τη λύση, πρέπει να κάνουμε προσωρινά μέτρα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο και στη συνέχεια σε συνεργασία με την Ευρώπη, να λύσουμε το θέμα» είπε αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ν.Δ.: Ομολογία αδιεξόδου οι δηλώσεις περί δημοψηφίσματος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για δημοψήφισμα, ανέφερε:

Το δημοψήφισμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Αυτό βρίσκεται έξω από την εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου.

Και μόνο η σκέψη για τέτοιο δημοψήφισμα είναι ομολογία αδιεξόδου.

Και αν το προχωρούσαν θα μετέτρεπαν το αδιέξοδο σε τραγωδία.

Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν και να πουν ότι όλα αυτά που υποσχέθηκαν ήταν ανέφικτα και ότι ήρθαν στην εξουσία εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v