Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιωματούχος ΗΠΑ: O Lew θα πιέσει τον Βαρουφάκη για λύση

O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει από τον Γιάνη Βαρουφάκη να εμπλακεί ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Για τις ΗΠΑ η λύση πρέπει να περιλαμβάνει νέες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Αθήνας και επιπρόσθετη χρηματοδότηση από τους εταίρους.

Αξιωματούχος ΗΠΑ: O Lew θα πιέσει τον Βαρουφάκη για λύση

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew θα πιέσει τον Γιάνη Βαρουφάκη να εμπλακεί ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ώστε να λυθεί το αδιέξοδο για την έκτακτη χρηματοδότηση, δήλωσε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος στο Nasdaq.

«Είναι επιτακτικό, είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους εταίρους τους και τους θεσμούς να εμπλακούν ενεργά (engage proactively) και εντατικά στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις και να βρουν ένα τρόπο να προχωρήσουν» σημείωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Για τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και «κατάλληλη οικονομική στήριξη από τους Ευρωπαίους», πρόσθεσε. «Είναι πολύ σημαντικό οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται ενεργά και να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο» τόνισε.

«Είναι σημαντικό να βρεθεί μια στρατηγική που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις της. Αν αυτό δεν συμβεί, αν δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, τότε θα υπάρξουν οικονομικές, πιθανότατα σκληρές οικονομικές προκλήσεις για την Ελλάδα», προειδοποίησε ο αξιωματούχος.

«Επίσης θα ενισχυθούν και θα οξυνθούν οι αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Οπότε είναι ύψιστης σημασίας να επιτευχθεί μια συμφωνία», επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v