Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατούλης: Θα βάλουμε τέλος στις εθελούσιες που δημιουργούν «τρύπες»

Μελέτες για τις υποχρεώσεις των τραπεζών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι με βάση αυτές, θα ζητήσει την αναγνώριση και την εκπλήρωσή τους.

Στρατούλης: Θα βάλουμε τέλος στις εθελούσιες που δημιουργούν «τρύπες»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, οι εκπρόσωποι του οποίου έθεσαν το θέμα των ανεκτέλεστων υποχρεώσεων της Alpha Bank, εκ του Νόμου 3371/2005, προς το Ταμείο Επικουρικής τους Ασφάλισης (ΕΤΑΤ), λόγω των επανειλημμένων «εθελουσίων» αποχωρήσεων χιλιάδων συναδέλφων τους από το 2006 και μετά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τους ανέφερε ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια Οικονομικών Μελετών για τις υποχρεώσεις, όχι μόνο της συγκεκριμένης τράπεζας, αλλά και των υπόλοιπων τραπεζών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, λόγω «εθελουσίων» εξόδων περίπου 15.000 εργαζομένων τους τα τελευταία χρόνια. Με βάση αυτές τις μελέτες θα ζητήσει από τις τράπεζες την αναγνώριση και την εκπλήρωση των νόμιμων υποχρεώσεών τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα βάλει ένα τέλος σε πρακτικές «εθελουσίων» εξόδων, όταν αυτές δημιουργούν ακραίες καταστάσεις και κυρίως μεγάλες μαύρες τρύπες στα έσοδα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v