Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Π. Λαφαζάνη με αντιπροσωπεία των Γερμανών Πρασίνων

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τη νέα ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη

Συνάντηση Π. Λαφαζάνη με αντιπροσωπεία των Γερμανών Πρασίνων

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε το μεσημέρι συνάντηση με Αντιπροσωπεία του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Γερμανική Αντιπροσωπεία συμμετείχαν, ο Δρ Anton Hofreiter ένας εκ των δύο Προέδρων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος των "Πρασίνων/Συμμαχίας 90" καθώς και το στέλεχος του κόμματος κ. Philip Bohle, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, Δρ. Peter Schoof.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τη νέα ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους πιστωτές που βρίσκονται σε μια κρίσιμη και λεπτή φάση.

Κατά τις συνομιλίες, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα περαιτέρω συμβιβασμών από την Ελληνική πλευρά. «Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να ξεπουλήσει τη χώρα και το δημόσιο πλούτο της, ούτε να λάβει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα», όπως επεσήμανε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογράμμισε ότι από την πλευρά της Ελλάδας έχουν γίνει όλα εκείνα τα αναγκαία βήματα ώστε να υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δίνει ανάσα και διέξοδο για τη χώρα.

«Οι κυρίαρχοι κύκλοι σε Γερμανία και Ε.Ε πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η στήριξη της χώρας, για να αναζωογονήσει την οικονομία της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται άλλο αφαιμάζοντας τα αποθέματα της χώρας, μόνο και μόνο για να αποπληρώνει τους πιστωτές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v