Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης

«Eίμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να αποκρούσουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους από μια μετάσταση λόγω Ελλάδας», τόνισε ο Μ. Ντράγκι. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Με ποιους όρους θα συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας μέσω ELA.

Ντράγκι: Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης
Ολοι θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει αλλά η απάντηση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, μεταδίδει το Reuters.

O ίδιος ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί κάποια εποικοδομητικά βήματα αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά, άμεσα. Παρότρυνε τις ελληνικές αρχές να προωθήσουν πολιτικές που θα διασφαλίζουν δικαιοσύνη, ανάπτυξη, δημοσιονομική σταθερότητα και χρηματοοικονομική βιωσιμότητα.

Τόνισε ακόμη ότι «πλέον είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να αποκρούσουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους από μια μετάσταση λόγω Ελλάδας».

Προειδοποίησε ωστόσο πως θα εισέλθουμε σε αχαρτογράφητα νερά αν η ελληνική κρίση επιδεινωθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς για να προχωρήσουμε σε προβλέψεις.

Διευκρίνισε πως η παροχή της ρευστότητας μέσω του ELA θα συνεχιστεί όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και διαθέτουν collateral.

Σε ό,τι αφορά το ευρώ σημείωσε ότι η ισοτιμία σχετίζεται με τις διαφορετικές νομισματικές πολιτικές αλλά και τους οικονομικούς κύκλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v