Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται καθόλου

Τα μέτρα για τις αδύναμες, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που εμείς είχαμε εφαρμόσει ήταν πολύ πιο γενναιόδωρα, υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος. Θεωρούμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις όταν γίνονται σωστά είναι μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις, πρόσθεσε.

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται καθόλου

Η κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μου, δεν διαπραγματεύεται καθόλου, δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αν δείτε τι είπε ο κ. Τσίπρας τελευταία στην δήλωση που έκανε στο Reuters λέει έχουμε ανοιχτά θέματα τα οποία είναι θέματα πολιτικής διαφωνίας. Εργασιακά, ασφαλιστικό, ΦΠΑ και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.

Πρέπει να σας πω ότι κι εμείς είχαμε αδυναμία να συμφωνήσουμε με την τρόικα και τους εταίρους επί μήνες. Δεν θέλαμε και ούτε θέλουμε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ομαδικές απολύσεις. Να ανοίξει το ασφαλιστικό χωρίς να εφαρμοστεί η ισχύουσα τώρα μεταρρύθμιση η οποία προβλέπεται από το νόμο και εφαρμόζεται, ούτε υπό συνθήκες ανεργίας 27% μπορείς να μιλήσεις σοβαρά για το ασφαλιστικό.

Δεν θέλαμε να αλλάξουμε το ΦΠΑ στα νησιά και βεβαίως για τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων υπάρχει και διαφορά αντιλήψεων. Εμείς θεωρούμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις όταν γίνονται σωστά είναι μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις και ανάπτυξη και απασχόληση».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «τα μέτρα για τις αδύναμες, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που εμείς είχαμε εφαρμόσει ήταν πολύ πιο γενναιόδωρα. Εμείς είχαμε δαπανήσει από το πλεόνασμα 400 εκατ. πέρσι και φέτος το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους για τη λεγόμενη ανθρωπιστική κρίση είναι 200 εκατομμύρια».

«Εάν δεν είσαι στις αγορές χρειάζεσαι δάνειο. Το δάνειο σε εξαρτά από τους εταίρους, σε κάνει παρία. Πρέπει να βρεις ένα τρόπο να χρηματοδοτήσεις τις ανάγκες του χρέους σου οι οποίες είναι πολύ μικρότερες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτά τα δυο θέματα δεν τα παρουσιάζει και δεν τα εξηγεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του στον ελληνικό λαό και λέει έχουμε κόκκινες γραμμές, έχουμε δυσκολίες, έχουμε συγκρούσεις.

Μα, κι εμείς είχαμε κόκκινες γραμμές και εμείς είχαμε δυσκολίες», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Τόνισε επίσης ότι «δημοψήφισμα σημαίνει καταστροφή άμα τη προκηρύξει, γιατί όλοι θα θεωρήσουν διεθνώς ότι αυτό αφορά τη θέση της χώρας στο ευρώ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v