Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Εκλογές σημαίνει εντολή για δραχμή

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε παράλυση σε οικονομική ασφυξία. Αυτό το καθημερινό σκωτσέζικο ντους δεν έχει συμβεί ποτέ στον τόπο, κάποιοι λένε ψέματα και οδηγούν στην απελπισία στην χώρα, τονίζει ο Σαμαράς. Η απάντηση του Μαξίμου.

Σαμαράς: Εκλογές σημαίνει εντολή για δραχμή

Εφ όλης της ύλης επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση κατά την πρώτη μετεκλογική περιοδεία στην Πάτρα με αφορμή την έναρξη των περιφερειακών συνδιασκέψεων. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος τόνισε πως αυτό θα σημάνει έξοδο από την ευρωζώνη. «Εκλογές σημαίνει εντολή για την δραχμή. Ακόμα και να τις κερδίσει, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Εκλογές σημαίνει δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε λέγαμε την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε λέγοντας πολλά ψέματα»


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΔΡΑΧΜΗ από realmedialive 

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και την συνεδρίαση του Eurogroup υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην χρεοκοπία, τόνισε ωστόσο πως οι θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να μην πάνε χαμένες αν η κυβέρνηση αλλάξει πολιτική. 

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε παράλυση σε οικονομική ασφυξία. Αυτό το καθημερινό σκωτσέζικο ντους δεν έχει συμβεί ποτέ στον τόπο, κάποιοι λένε ψέματα . Οδηγούν στην απελπισία στην χώρα. Την ίδια στιγμή ο τόπος δοκιμάζεται από τα κύματα μεταναστών που σαρώνουν την Ευρώπη. Από την αστάθεια και την αβεβαιότητα οι απειλές γίνονται ποιο έντονες. Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω αλλά ακόμα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έταξαν στον ελληνικό λαό ψεύτικες ελπίδες και έφεραν το άγχος. Δεν χρειάζονται άλλες θυσίες. Οι θυσίες έγιναν. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική γιατί αν δεν είχαν σταματήσει τις πολιτικές μας τώρα θα είχαμε βγει από την κρίση.» 

Παράλληλα σημείωσε πως επί κυβέρνησης ΝΔ δεν υπήρχαν σενάρια περί «Grexit» και η ανασφάλεια για το εάν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Διώξαμε τα φαντάσματα του «Grexit» και αυτή η κυβέρνηση τα επανέφερε. Όχι να παίρνουν τα αποθεματικά των ταμείων και να προχωρούν σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων. «Συμφωνία για την παραμονή της χώρας σε Ευρώπη και ευρώ, Πρέπει να καταδικάσουμε τη ν πολιτική που μας οδηγεί στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Πως είναι δυνατόν να βγεις από την κρίση όταν ακυρώνεις τις ιδιωτικοποιήσεις; Να ακολουθήσουμε μια πολιτική ανάπτυξης και ασφάλειας. Μόνο μια τέτοια πολιτική μπορεί να μας κάνει να αποφύγουμε τα βράχια». 

Μαξίμου: Ο Σαμαράς επιμένει να κατασκευάζει ανεμόμυλους

«Ο κ. Σαμαράς επιμένει να κατασκευάζει ανεμόμυλους. Μνημόνια και νέα υφεσιακά μέτρα» αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση, ως μόνη υπαίτια για το πρωτόγνωρο προσφυγικό ρεύμα, την ίδια ώρα που η Ε.Ε. πραγματοποιεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα, αναγνωρίζοντας την πανευρωπαϊκή του διάσταση. Παράλληλα, όπως αναφέρουν, ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε όλα τα σκληρά μέτρα του mail Χαρδούβελη για μια «σταγόνα ρευστότητας».

«Το πώς διαπραγματευόταν το έχει αντιληφθεί πλήρως η κοινωνία. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνει κάθε φορά που μιλάει!» καταλήγουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v