Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέμπερ: Διαχειρίσιμη θεωρεί το ΔΝΤ μια ελληνική χρεοκοπία

"Μόλις είχα συνάντηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκεί, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι μια στάση πληρωμών της Αθήνας θα είναι συστημικά ελεγχόμενη", τόνισε ο επικεφαλής της UBS.

Βέμπερ: Διαχειρίσιμη θεωρεί το ΔΝΤ μια ελληνική χρεοκοπία

Ο πρόεδρος της UBS Αξελ Βέμπερ δήλωσε ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται από το ΔΝΤ ολοένα και περισσότερο ως "συστημικά ελεγχόμενη", ενώ εκτίμησε ότι θα έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στην ίδια τη UBS. 

Σε συνέντευξή του στη Neue Zuercher Zeitung, ο πρόεδρος της UBS αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Αθήναςε και των πιστωτών. "Μόλις είχα συνάντηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκεί, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι μια στάση πληρωμών της Αθήνας θα είναι συστημικά ελεγχόμενη", υπογράμμισε. 

Ο Βέμπερ τόνισε ότι η UBS έχει περιορίσει την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος εδώ και καιρό και ότι μια στάση πληρωμών θα έχει μηδαμινές επιπτώσεις. 

Σημειώνεται ότι το επόμενο μεγάλο τστ για την Ελλάδα είναι στις 12 Μαϊου, όταν και καλείται να αποπληρώσει 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης είπαν στην Αθήνα την Παρασκευή ότι δεν θα λάβει άλλη βοήθεια εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v