Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία προς τουρίστες:Πάρτε μετρητά αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα

Οδηγία προς όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξέδωσε η Μεγάλη Βρετανία. Σε περίπτωση κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων ενδέχεται να μη λειτουργούν τα ATM. Tι απαντά ο ΕΟΤ.

Βρετανία προς τουρίστες:Πάρτε μετρητά αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα
To υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε οδηγία για τους τουρίστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία οι τουρίστες δε θα πρέπει να βασίζονται μόνο σε πιστωτικές κάρτες και στα τοπικά ATM, αλλά χρειάζεται να έχουν αρκετά μετρητά μαζί τους «για να καλύψουν έκτακτες και απροσδόκητες καθυστερήσεις».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το γραφείο ελληνικού τουρισμού στο Λονδίνο δήλωσε ότι δεν αναμένει άμεσα προβλήματα. Ωστόσο, όσοι σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν μαζί τους χαρτονομίσματα και κέρματα σε ευρώ, καθώς η κλιμάκωση της κρίσης μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης, αναφέρει.

Η ανησυχία είναι ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις καταρρεύσουν στην Ελλάδα ίσως προκύψει bank run, οπότε τα ATM αναγκαστικά δε θα μπορούν πλέον να προμηθεύσουν το κοινό με μετρητά.

Ο Bob Atkinson της Travelsupermarket.com, υπενθύμισε τα γεγονότα στην Κύπρο το 2013, όταν οι τράπεζες έθεσαν όριο αναλήψεων και κάποια καταστήματα και εστιατόρια δεν μπορούσαν να δεχτούν πληρωμές από κάρτες.

«Εάν ταξιδεύετε στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, να παρακολουθείτε τις ειδήσεις και να ελέγχετε τις επίσημες οδηγίες για τους τουρίστες, αλλά οπωσδήποτε έχετε μαζί σας ένα μείγμα από επιλογές πληρωμής», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Ωστόσο ο ΕΟΤ αντέτεινε ότι δεν αναμένονται προβλήματα με τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας - τα πράγματα κινούνται ως συνήθως. «Θα συμβουλεύαμε όμως όσους κάνουν διακοπές να παίρνουν μαζί τους ένα μείγμα μετρητών, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών όπως θα έκαναν γενικά στα ταξίδια τους προς κάθε χώρα», τονίζει ο ΕΟΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v