Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή παράταση για ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ

Στον ΟΑΕΕ έχουν κατατεθεί συνολικά 33.015 αιτήσεις. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Απριλίου και όσο μειώνονται οι μέρες που θα παραμείνει ανοικτή τόσο αυξάνονται οι οφειλέτες που επισκέπτονται τα καταστήματα του ΟΑΕΕ.

Πιθανή παράταση για ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ

Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Απριλίου.

Οι μεγάλες ουρές που παρατηρούνται κυρίως στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη νομοθετικής διάταξης που θα δίνει παράταση στη διαδικασία.

Βέβαια, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν ανοίγει τα χαρτιά της καθώς η παράταση δεν προαναγγέλλεται. Ωστόσο, απαιτούνται ταχύτατοι χειρισμοί καθώς μόνο με τροπολογία, πιθανότατα στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, μπορεί να περάσει.

Στη διοίκηςη του ΟΑΕΕ επικρατεί αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλές άνω του 1 δισ. ευρώ προς το ταμείο των εμποροβιοτεχνών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι την Παραςκευή η προσέλευση των οφειλετών είχε ξεπεράσει κατά 40% τη συμμετοχή σε όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Συνολικά, έχουν κατατεθεί 33.015 αιτήσεις, ενώ μόνο την Παρασκευή, κατατέθηκαν περίπου 5.312 αιτήσεις, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχουν ουρές και ταλαιπωρία ασφαλισμένων στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Οργανισμού.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Απριλίου και όσο μειώνονται οι μέρες που θα παραμείνει ανοικτή η ρύθμιση τόσο αυξάνονται οι οφειλέτες που επισκέπτονται τα καταστήματα του ΟΑΕΕ για να υποβάλουν αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v