Αναβαθμίζεται το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Προ καιρού το 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε κρίνει ότι η επίμαχη επιχορήγηση που είχε δοθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττκής Γιάννη Σγουρό ήταν παράνομη.

Αναβαθμίζεται το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης των 7 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προ καιρού το 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε κρίνει ότι η επίμαχη επιχορήγηση που είχε δοθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττκής Γιάννη Σγουρό ήταν παράνομη και αντίθετη προς το Δημόσιο συμφέρον καθώς μεταξύ άλλων παραβιάζει την αρχή της οικονομικότητας.

Επί της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο Παναθηναικός και τελικώς η επταμελής σύνθεση του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου έκρινε, σχεδόν ομόφωνα,οτι θα πρέπει να επιτραπεί η υπογραφή της σύμβασης.

Το σκεπτικό

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού συνεδρίου έκριναν μεταξύ άλλων οτι:

- οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο ποιο ασφαλές τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται.
- οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους Ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ).
- η αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας.
- η νομιμότητα της χρηματοδότησης της περιφέρειας Αττικής δεν προσκρούει στην γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, εξ ειδικευόμενη στην αρχή της οικονομικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v