Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιράντα Ξαφά: Εγώ έχω πάρει όλα τα λεφτά μου από την Ελλάδα

Η κυβέρνηση μιλά για αναδιανομή πλούτου αντί για παραγωγή του, τόνισε η Μιράντα Ξαφά, μιλώντας σε εκδήλωση του LSE. Παραδέχθηκε ότι έχει τραβήξει όλα τα λεφτά της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Μιράντα Ξαφά: Εγώ έχω πάρει όλα τα λεφτά μου από την Ελλάδα

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Μιράντα Ξαφά, επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, αποκαλύπτοντας, παράλληλα ότι έχει πάρει όλα τα λεφτά της από τις ελληνικές τράπεζες.

Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics, την οποία διοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου, παραδέχθηκε ότι έχει τραβήξει όλα τα λεφτά της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στην εκδήλωση, στην οποία ήταν παρών και ο Γιάννης Μηλιός, η κα Ξαφά σχολίασε ότι «η κυβέρνηση μιλά για αναδιανομή πλούτου αντί για παραγωγή του» προσθέτοντας πως η κυβέρνηση, στην ουσία, θέλει να προσφέρει κοινωνικά επιδόματα με χρήματα άλλων, διότι «μπορεί να λέει ότι ζητά χρόνο, αλλά στην ουσία ζητάει χρήματα».

Η Μιράντα Ξαφά παρατήρησε επίσης πως δεν επιλέγει κάποιος τη λιτότητα, αλλά αυτή εφαρμόζεται ως αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η λιτότητα, ούτε το υψηλό χρέος, του οποίου το κόστος εξυπηρέτησης είναι πολύ χαμηλό, αλλά το γεγονός ότι δεν παράγει για να εξάγει και για να είναι πιο ανταγωνιστική, κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η κ. Ξαφά δήλωσε πως «αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα».

«Έχει σπαταληθεί παρά πολύ χρόνος για το πώς θα αποκαλείται η τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, μένει λίγος χρόνος, και δεν διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές» σημείωσε η κ. Ξαφά, συμπληρώνοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπαν ότι υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα».

«Κανείς πιστωτής δεν θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο, χωρίς πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας... Η κυβέρνηση θέλει να πάρει εισπρακτικά μέτρα, όχι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε.

«Δεν είναι πατριωτικό μου καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας» ξεκαθάρισε ακόμη η κ. Ξαφά, με αφορμή τις αντιδράσεις από τη δήλωσή της ότι απέσυρε το σύνολο των τραπεζικών της καταθέσεων από την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v