Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακτοπλοΐα: Ολες οι νέες ανώτατες τιμές εισιτηρίων

H απόφαση και αναλυτικός πίνακας με τις νέες ανώτατες τιμές ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης αλλά και το κόστος για τα Ι.Χ. Πτώση 2,6% κατά μέσο όρο.

Ακτοπλοΐα: Ολες οι νέες ανώτατες τιμές εισιτηρίων

Μειώνονται 2,6% οι ανώτατες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ενιαίας θέσης στην ακτοπλοΐα από τις 29 Απριλίου 2015. Σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομώ Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεόδωρου Δρίτσα η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αναπροσαρμόζονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (Ι.Χ.Ε.) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων και ανά μέτρο μήκους φορτηγών (Φ/Γ) οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίου, ηλικία και κατά σύνδεση, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον.

Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται αναλυτικός πίνακας με τις νέες ανώτατες που ισχύουν σε όλες τις γραμμές τις ακτοπλοΐας.

Οι νέες τιμές αφορούν σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας και δεν έχουν εφαρμογή στις συνδέσεις στις οποίες δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση. Επίσης, δεν έχουν εφαρμογή στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβλήθηκε η αξία τους πριν από την έναρξη ισχύος της απόφασης (29 Απριλίου).

Σημειώνεται πως σχετική απόφαση εκδίδεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο και σ’αυτήν συνυπολογίζονται τα νεώτερα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η συγκεκριμένη απόφαση βασίστηκε μεταξύ άλλων στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2014 εμφάνισε μείωση της τάξης του 2,6%.

* Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v