Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η ανάπλαση του διατηρητέου της Σανταρόζα με απόφαση του ΣτΕ

Το έργο είχε χαρακτηριστεί το 1978 από το υπουργείο Πολιτισμού " έργο τέχνης" και το πανεπιστήμιο Αθηνών είχε δρομολογήσει την αποκατάστασή του.

Ξεκινά η ανάπλαση του διατηρητέου της Σανταρόζα με απόφαση του ΣτΕ

Ξεκινά μετά από δέκα χρόνια στασιμότητας η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου, ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το "πράσινο φως" σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα γίνει προσθήκη νέων ορόφων.

Το έργο είχε χαρακτηριστεί το 1978 από το υπουργείο Πολιτισμού "έργο τέχνης" και το πανεπιστήμιο Αθηνών είχε δρομολογήσει την αποκατάστασή του, ενώ είχαν εγκριθεί και οι μελέτες που προέβλεπαν προσθήκη δυο νέων ορόφων και δώματος καθώς και δημιουργία ασανσέρ.

Ωστόσο το 2005 πολίτες της Αθήνας προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των διαδικασιών . Εντωμεταξύ το πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε να συνταχθεί νέα μελέτη συντήρησης του κτιρίου το οποίο δεν θα γίνει το αρχιτεκτονικό του ύφος και κατόπιν αυτών, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ ενέκρινε την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v